Den dumma hemligheten

Äntligen har det kommit ut en sagobok för barn från 3 år som har varit utsatta för sexuella övergrepp eller för barn där man misstänker övergrepp.
Hur pratar man med ett litet barn om Sexuella övergrepp?

Sagoboken ”Den dumma hemligheten” kan vara ett bra hjälpmedel och ett naturligt sätt för dig att börja prata med ditt barn om sexuella övergrepp.
Bokens pris: 350 kronor inkl. frakt + porto.

Gör din beställning enligt följande:
Förskottsbetala på Samtalspecialisten’s Bankgiro: 5838-3423
Skriv Den dumma hemligheten, ditt namn och adress. Maila: Ann-christin@samtalsspecialisten.se
och meddela att du har gjort en beställning.

Den dumma hemligheten
Baksides text
Fia är en helt vanligt flicka som älskar sin familj. Hon tycker mycket om att leka med sina storasystrar. När de är i skolan leker hon med sin allra bästa vän Lena som bor på samma gata.I berättelsen blir Fia utsatt för sexuella övergrepp av sin pappa. Fia blir väldigt förvirrad och ledsen. Hon blir så negativt påverkad av övergreppen att hon slutar upp med att leka, matlusten blir påverkad och hon får mardrömmar som stör hennes nattsömn. Hon tar dessutom skulden på sig själv.
Boken har flera viktiga budskap bland annat att det inte är barns fel när vuxna utsätter barn för sexuella övergrepp, Att det är viktigt att berätta om övergrepp även om barnet inte får lov för förövaren. Men också att det finns både dumma och snälla hemligheter.
Utsatta barn kan känna igen sig i Fia och kan då associera till sig själva utifrån vad de har varit med om. Barn som är utsatta för sexuella övergrepp får också vetskap om att det finns fler barn i samma situation och att de därför inte är ensamma om att bli utsatta för sexuella övergrepp

Om författaren  
Ann-Christin Stålhammar har varit utsatt för sexuella övergrepp under nästan hela sin barndom. Hon har en lång arbetslivserfarenhet där hon har träffat många barn och vuxna som varit utsatta för sexuella övergrepp. Ann-Christin Stålhammar arbetar som samtalsterapeut och driver en privat verksamhet som heter En hjälpande hand i Sverige. Den dumma hemligheten är en verklighetsbaserad berättelse.

För referenser klicka här