Utbildad samtalsterapeut med mål om att hjälpa

Bild på mig, Ann-Christin Stålhammar

Arbetslivserfarenhet

Jag heter Ann-Christin Stålhammar. 1992 började jag hjälpa mammor vars barn var utsatta för sexuella övergrepp. 1994 startade jag upp ett stödcentrum för sexuellt drabbade och dess problematik. Verksamheten drev jag framtill år 2000. Jag har sedan dess arbetat med människor med olika livsproblem och kriser.

Utbildning/erfarenhet
Jag är utbildad socionom och har ca 19 års arbetslivserfarenhet. Har ca 30 års erfarenhet och kompetens inom sexuella övergrepp. Jag har dessutom en lång egen livserfarenhet. Från 5 års ålder till jag var 15 år var jag utsatt för sexuella övergrepp, fysisk och psykisk misshandel. Denna livserfarenhet har gjort att jag mycket lätt kan sätta mig in i andras problem och har en stor förståelse för andra människors känslor, tankar och beteende. Mina erfarenheter har dessutom gjort mig ödmjuk inför för livet och i mötet med andra människor. Jag är ett levande exempel på att det går att ta sig igenom de mest svåraste situationer i livet med professionell hjälp.

Samtalsterapi
1988 bestämde jag mig för att gå på egenterapi för att bearbeta och läka alla känslomässiga skador och traumatiska upplevelser som jag hade fått under min barndom. 1992 hade jag byggt upp en grundtrygghet att stå stadigt på och jag kände mig hel och stark som person. Jag ville nu dra nytta av alla negativa erfarenheter och upplevelser som jag hade varit med om, genom att hjälpa andra människor som hade det svårt på olika sätt. På det sättet blev mitt förflutna en stor tillgång i mitt arbete. Med mina breda kunskaper och gedigna erfarenheter har jag fått en genuin och unik förmåga att kunna hjälpa människor på ett djupgående och läkande sätt. Du får förståelse, omtanke, insikt och personlig utveckling. Detta är viktiga ingredienser i den känslomässiga läkningen.